Υλικά:
1 κιλό γαύρος
Κληματόφυλλα (όσα είναι οι γαύροι)
Λίγο σκόρδο κομμένο σε φέτες
3 μικρές πιπεριές τσίλι
1 κουταλάκι ρίγανη
1 κουταλάκι θυμάρι
Χυμό λεμονιού από τρία λεμόνια
Αλάτι
Πιπέρι
Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ποτήρι νερό
Εκτέλεση:
Μία σπιτική συνταγή που αξίζει τον κόπο και το χρόνο!
Μία σπιτική συνταγή που αξίζει τον κόπο και το χρόνο!
Κόβουμε το κεφάλι, βγάζουμε τα εντόσθια και πλένουμε πολύ καλά τον γαύρο. Τον στραγγίζουμε και τον αλατίζουμε ελαφρά. Τυλίγουμε το κάθε ψάρι με ένα κληματόφυλλο και τα τοποθετούμε σε πυρεξ.
Ανακατεύουμε με ένα σύρμα το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το νερό και περιχύνουμε τον γαύρο. Ρίχνουμε από πάνω το σκόρδο και τις πιπεριές και πασπαλίζουμε με ρίγανη, θυμάρι, πιπέρι. Kαλύπτουμε τον γαύρο με φέτες λεμονιού και σκεπάζουμε την επιφάνεια με ένα χοντρό πιάτο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν τα φύλλα, να έχει εξατμιστεί το νερό και να έχουν μείνει μόνο με το λάδι.