684
Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 κιλό γαύρο
1 κούπα αλεύρι
1 κουταλάκι αλάτι
1 λίτρο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Λεμόνι
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και εύκολο πιάτο με θαλασσινό άρωμα για όλη την οικογένεια
Αφαιρούμε το το κεφάλι και μαζί θα βγουν τα εντόσθια από κάθε γαύρο.Τα πλένουμε καλά, τα στραγγίζουμε και τα αλατίζουμε. Ανακατεύουμε λίγο αλάτι στο αλεύρι και τα αλευρώνουμε.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι. Σερβίρουμε με λεμόνι.