Υλικά:
Για 6-8 άτομα
1 κιλό γαρίδες καθαρισμένες ψιλοκομμένες
1 1/4 φλιτζάνια ψιλοκομμένη φυτική μαργαρίνη
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 πιπεριές καυτερές (κόκκινες ή πράσινες) ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι μαγιονέζα
1 κουταλιά μουστάρδα
αλάτι
1 κουταλιά της σούπας πικάντικη σάλτσα πραιρετικά
1 λίτρο ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Λαχταριστές μπαλίτσες γαρίδας στο πιάτο σας
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τις ψιλοκομμένες γαρίδες, την μαργαρίνη, το κρεμμύδι και το πιπέρι. Προσθέστε τη μαγιονέζα και μουστάρδα, καθώς και την πικάντικη σάλτσα, το αλάτι. Προσθέστε την γραβιέρα και ανακατεύετε. Στη συνέχεια πλάθετε το μείγμα σε κεφτέδες και αφήνετε στην άκρη.
Ζεσταίνετε την εστία σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το ηλιέλαιο και περιμένετε λίγο μέχρι να κάψει. Προσεκτικά ρίχνετε τους γαριδοκεφτέδες και τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές περίπου 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά.