Υλικά:
Για 6-8 άτομα
8 γαρδουμπάκια έτοιμα από τον κρεοπώλη σας
αλάτι πιπέρι
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
2 αυγά
Χυμός από ένα λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
Εκτέλεση:
Λαχταριστά γαρδουμπάκια μαγειρεμένα το ζουμάκι τους
Σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σοτάρουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα γαρδουμπάκια και τα ανακατεύουμε. Ζεσταίνετε ελαφρά το ελαιόλαδο και ρίχνετε μέσα το κρεμμυδάκι ξυστό έτσι ώστε να τσιγαριστεί ελαφρά. Προσθέστε 3 φλιτζάνια νερό και αφήστε τα να βράσουν για 10 λεπτά. Ρίχνετε τα γαρδουμπάκια, σκεπάζετε και σιγοβράζετε για τουλάχιστον 30-35 λεπτά μέχρι να ψηθούν καλά. Πασπαλίζετε με τον άνηθο τα τελευταία 10 λεπτά. Χτυπάτε τα αυγά σε ένα μπολ μέχρι να αφρίσουν. Ρίχνετε σιγά σιγά το λεμόνι ενώ συνεχίζετε το χτύπημα.
Σταδιακά αδειάζετε στο μίγμα του αυγού και του λεμονιού λίγο ζωμό από τα γαρδουμπάκια μέχρι να ζεσταθεί. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε το αβγολέμονο. Ανακινείτε ελαφρά, κλείνετε και το αφήνετε να «ξεκουραστεί» για 10 λεπτά πριν το σερβίρετε.
Πηγή : cretagastronomy.maich.gr