Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1 φλιτζάνι φακές καθαρισμένες
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
12 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
3 κουταλιές της σούπας. φρέσκο χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1/4 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλιά της σούπας. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Δροσερή και απαλή σαλάτα με σκόρδο και φακές για όλες τις ώρες
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τις φακές με 3 φλιτζάνια νερό και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 35 λεπτά. Στραγγίζουμε τις φακές και αφήνετε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας. λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει για περίπου 7-8 λεπτά.
Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και σε ένα μπολ χτυπήστε το υπόλοιπο λάδι, το χυμό λεμονιού, το κύμινο και το μπαχάρι. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τις φακές. Προσθέστε το σκόρδο, το μαϊντανό και το δυόσμο. Πασπαλίστε με αλάτι και το πιπέρι Ανακατέψτε. Σερβίρετε τις φακές σε θερμοκρασία δωματίου.