Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1 1/2 φλιτζάνι καβουρδισμένα αράπικα φιστίκια
1 1/2 κουταλιές λάδι
1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/4 φλιτζάνι μέλι
1 κουταλιά της σούπας καφέ εσπρέσσο κρύο
Εκτέλεση:
Φτιάξτε το κλασικό φυστικοβούτυρο με άρωμα καφέ για πιο έντονη γεύση και γευστικότερο πρωινό
Ρίχνουμε τα καβουρδισμένα φιστίκια στο μούλτι και ανακατέψτε μέχρι να δημιουργηθεί θρυμματιστούν, 5-7 λεπτά. Ρίχνετε το λάδι και τη βανίλια στο μούλιτι συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να γίνει πολτός περίπου 5 λεπτά.
Μπορείτε να ρίξετε περισσότερο ελαιόλαδο αν χρειαστεί. Κλείνετε το μούλτι, προσθέστε το μέλι μαζί με τον καφέ και ανακατέψτε πάλι με το την μούλτι μέχρι να γίνει λείο.
Διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου για μια εβδομάδα, ή στο ψυγείο σε καλά σφραγισμένο δοχείο.