Υλικά:
Για 4-6 άτομα
500 γραμμάρια αλεύρι
5 αυγά
Λίγο λάδι
Αλάτι
Εκτέλεση:
Κοσκινίζετε το αλεύρι σε μπολ ή στον πάγκο της κουζίνας μας.
Κοσκινίζετε το αλεύρι σε μπολ ή στον πάγκο της κουζίνας μας. Στη συνέχεια σπάστε τα αυγά σε ένα μπολ και κάνετε μια λακκούβα στο κέντρο και προσθέτετε τα αυγά.
Ζυμώνετε το μείγμα 5 – 6 λεπτά. Αν η ζύμη είναι πολύ σφιχτή προσθέτετε λίγο νερό.
Κάνετε την ζύμη μπάλα, την τυλίγεται με μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο μισή ώρα να “ξεκουραστεί”.
Βγάζετε την ζύμη από το ψυγείο και την χωρίζετε στα 5 κομμάτια.
Αλευρώνετε κάθε κομμάτι ζύμης και με τον πλάστη ή με την μηχανή των ζυμαρικών, ανοίγετε σε φύλλο. Όσο πιο χοντρό το φύλλο, τόσο πιο χοντρά τα ζυμαρικά σας.
Αν θέλετε να φτιάξετε λαζάνια, θα κόψετε τη ζύμη σε ομοιόμορφα ορθογώνια.
Αν θέλετε να κάνετε ραβιόλια, θα την κόψετε σε ομοιόμορφες λωρίδες.
Αν θέλετε χυλοπίτες ή λιγκουίνι, θα την κόψετε σε πολύ λεπτές λωρίδες με το ροδάκι της πίτσας ή με την μηχανή των ζυμαρικών.
Βράζετε μπόλικο αλατισμένο νερό και βράζετε τα ζυμαρικά σας αμέσως για 3 – 4 λεπτά, ανάλογα το πάχος των ζυμαρικών (αν είναι λίγο παχιά τότε θα διπλασιάσετε τον χρόνο βρασίματος).