Φτιάξτε τα δικά σας ζυμαρικά

by sidagi.gr
419 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

500 γραμμάρια αλεύρι
5 αυγά
Λίγο λάδι
Αλάτι

Εκτέλεση:

Κοσκινίζετε το αλεύρι σε μπολ ή στον πάγκο της κουζίνας μας.

Κοσκινίζετε το αλεύρι σε μπολ ή στον πάγκο της κουζίνας μας. Στη συνέχεια σπάστε τα αυγά σε ένα μπολ και κάνετε μια λακκούβα στο κέντρο και προσθέτετε τα αυγά.
Ζυμώνετε το μείγμα 5 – 6 λεπτά. Αν η ζύμη είναι πολύ σφιχτή προσθέτετε λίγο νερό.

Κάνετε την ζύμη μπάλα, την τυλίγεται με μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο μισή ώρα να “ξεκουραστεί”.
Βγάζετε την ζύμη από το ψυγείο και την χωρίζετε στα 5 κομμάτια.

Αλευρώνετε κάθε κομμάτι ζύμης και με τον πλάστη ή με την μηχανή των ζυμαρικών, ανοίγετε σε φύλλο. Όσο πιο χοντρό το φύλλο, τόσο πιο χοντρά τα ζυμαρικά σας.
Αν θέλετε να φτιάξετε λαζάνια, θα κόψετε τη ζύμη σε ομοιόμορφα ορθογώνια.

Αν θέλετε να κάνετε ραβιόλια, θα την κόψετε σε ομοιόμορφες λωρίδες.
Αν θέλετε χυλοπίτες ή λιγκουίνι, θα την κόψετε σε πολύ λεπτές λωρίδες με το ροδάκι της πίτσας ή με την μηχανή των ζυμαρικών.

Βράζετε μπόλικο αλατισμένο νερό και βράζετε τα ζυμαρικά σας αμέσως για 3 – 4 λεπτά, ανάλογα το πάχος των ζυμαρικών (αν είναι λίγο παχιά τότε θα διπλασιάσετε τον χρόνο βρασίματος).

Φτιάξτε τα δικά σας ζυμαρικά

Φτιάξτε τα δικά σας ζυμαρικά

Φτιάξτε τα δικά σας ζυμαρικά

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα