Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1/2 κιλό αλεύρι για ψωμί
1 κούπα χλιαρό μελάσα
9 γραμμάρια ξηρή μαγιά
250 γραμμάρια σουσάμι
50 γραμμάρια λιωμένη μαργαρίνη
1/2 κουταλιά ταχίνι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ το αλεύρι, το αλάτι, την ζάχαρη, την μαγιά, το νερό, το ταχίνι και το λάδι.
Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ το αλεύρι, το αλάτι, την ζάχαρη, την μαγιά, το νερό, το ταχίνι και το λάδι. Ζυμώνουμε για 15 λεπτά μέχρι να γίνει σφιχτό το μείγμα. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δέκα κομμάτια, ταοποία κάνουμε κορδόνια 30 εκατοστών και τα τυλίγουμε σαν κουλούρια. Τα βουτάμε στη ζεστή και χλιαρή μελάσα και στη συνέχεια μέσα στο σουσάμι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Αφήνουμε τα κουλούρια σε ένα ταψί με λαδόκολλα για περίπου 20 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμοιύς για περίπου 20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.