Υλικά:
Για 2-4 άτομα
250 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
250ml γάλα σόγιας
5 κουταλιές της σούπας φυτικό ηλιέλαιο
250ml κρέμα γάλακτος σόγιας
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
Εκτέλεση:
Δροσερό και γλυκό παγωτό για όλες τις ώρες
Δροσερό και γλυκό παγωτό για όλες τις ώρεςΣε μια κατσαρόλα λιώνουμε μαζί το γάλα σόγιας και σοκολάτα σε χαμηλή φωτιά.
Όταν το μείγμα λιώσει τελείως ρίχνουμε το την κρέμα γάλακτος μαζί με το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνετε το μείγμα σε παγωτομηχανή και δουλεύετε για περίπου 25 λεπτά μέχρι να παγώσει καλά το μείγμα.
Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή ρίχνουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά της συνταγής και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ και το αφήνουμε στην κατάψυξη για 6 ώρες.
Για καλύτερα αποτελέσματα, μπορούμε ενδιάμεσα να βγάλουμε 1-2 φορές το παγωτό από την κατάψυξη και να το ανακατέψουμε καλά με ένα κουτάλι.