Φτιάξτε παραδοσιακές τσιγαρίδες

by sidagi.gr
1,5K προβολές

Υλικά:

Για 6-8 άτομα

Χοιρινό κρέας από γουρουνάκι το οποίο θα κόψετε σε κομμάτια (στο μέγεθος της παλάμης)
4 κρεμμύδια
2 κουταλιές της σούπας αλάτι
1 ποτήρι ζεστό νερό
1 ποτήρι κόκκινο κρασί (για να σβήσετε το κρέας)

Εκτέλεση:

Οι τσιγαρίδες είναι από τα αγαπημένα εδέσματα των Χριστουγέννων! Τραγανές εξωτερικά και ζουμερές εσωτερικά αποτελούν τον τέλειο μεζέ για το γιορτινό τραπέζι! 

Κόβουμε το χοιρινό σε μέγεθος παλάμης και μετά αφαιρούμε το  λίπος και τοποθετούμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή σ’ ένα μεγάλο καζάνι.
Λιώνουμε αλάτι σ’ ένα ποτήρι με ζεστό νερό και μαζί με τέσσερα κρεμμύδια (κομμένα σαν τριαντάφυλλο) τα τοποθετούμε κι αυτά στο ίδιο καζάνι με τα κομμάτια με το λίπος.
Στη συνέχεια τοποθετούμε το καζάνι πάνω σε δυνατή φωτιά, την οποία έχουμε ανάψει αρκετή ώρα πριν.

Το συστατικό για τις επιτυχημένες τσιγαρίδες είναι το καλό ανακάτεμα και από τη στιγμή που το καζάνι θα μπει στη φωτιά θέλει ασταμάτητο και καλό ανακάτεμα για να μην κολλήσει το λίπος στο καζάνι.
Καλό ανακάτεμα λοιπόν για αρκετή ώρα μέχρι το καζάνι να αρχίσει να αφρίζει.
Μόλις γεμίσει το καζάνι με αφρό αδειάζουμε ένα μέρος από τη λίγδα (το υγρό που βγαίνει από το βράσιμο του κρέατος) και το υπόλοιπο το αφήνουμε στο καζάνι μαζί με τις τσιγαρίδες.
Στη συνέχεια σβήνουμε τα κομμάτια μ’ ένα ποτήρι κόκκινο κρασί και μετά από λίγα λεπτά οι τσιγαρίδες είναι έτοιμες για σερβίρισμα.

Πηγή : www.odigoskastorias.gr

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα