Υλικά:
Για 4-6 μερίδες
500 γραμμάρια πατάτες κομμένες σε κύβους
50ml ελαιόλαδο
15 φέτες προσούτο ψιλοκομμένο
8 αυγά
100 γραμμάρια τυρί κασκαβάλι Λήμνου τριμμένο
πιπέρι μαύρο τριμμένο
Εκτέλεση:
Μια ομελέτα διαφορετική από το νησί της Άνδρου. Σας προτείνουμε την εκδοχή με ένα από τα νοστιμότερα αλαντικά!
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε τις πατάτες. Σκεπάζετε και αφήνετε τις πατάτες να σιγοψηθούν, χωρίς να τηγανιστούν, ανακατεύοντάς τις. Όταν μαλακώσουν προσθέτετε το ψιλοκομμένο προσούτο και ανακατεύετε.
Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά, προσθέτετε το τριμμένο τυρί και πιπέρι και τα προσθέτετε στο τηγάνι ανακατεύοντας απαλά. Όταν ψηθεί από τη μια πλευρά, την αναποδογυρίζετε προσεκτικά, για να ψηθεί κι από την άλλη μεριά και σερβίρετε.