Υλικά:
Για 4-6 άτομα
4 αυγά χτυπημένα
2 λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες
2 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο αγελαδινό
Εκτέλεση:
Συνταγή για παραδοσιακή κυκλαδίτικη ομελέτα με πατάτες και λουκάνικα
Ζεσταίνουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Προσθέτουμε το λουκάνικο, ανακατεύουμε και το αφήνουμε για ακόμη 2 λεπτά. Ρίχνουμε τα αυγά και ψήνουμε για 4 λεπτά.
Με τη βοήθεια ενός πιάτου αναποδογυρίζουμε τη φρουτάλια, ψήνουμε για 3 λεπτά ακόμη, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.