Φριτάτα με σπανάκι και σπαράγγια

by sidagi.gr
652 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

1 κιλό σπανάκι  βραστό
1 ματσάκι σπαράγγια καθαρισμένα
1 κουταλιές της σούπας βούτυρο για το βραστό σπανάκι
6 φέτες μπέικον
1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
12 αυγά
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
πρέζα πιπέρι καγιέν
85 γραμμάρια φέτα

Εκτέλεση:

Φτιάξτε αφράτη και εύκολη φριτάτα με σπανάκι για όλη την οικογένεια

Σε ένα σουρωτήρι βάζουμε το σπανάκι και ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, αφήνουμε μέχρι να στραγγίξει. Σε ξύλο κοπής κόβουμε σε χοντρά κομμάτια το σπανάκι. Συγχρόνως ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα 12 αυγά αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με πιπέρι καγιέν. Πλένουμε καλά τα σπαράγγια και κόβουμε τις άκρες τους. Στη συνέχεια τα κόβουμε στη μέση και αφήνουμε στην άκρη.

Σε μέτρια θερμοκρασία σε μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζουμε το μπέικον μέχρι να μαραθεί. Στην συνέχεια αφαιρούμε το περιττό λάδι από το τηγάνι και ρίχνουμε το κρεμμύδι μαζί με τα σπαράγγια και το αλάτι. Μετά προσθέτουμε το βραστό σπανάκι ανακατεύουμε λίγο και ρίχνουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα ώστε το μείγμα να εξαπλωθεί παντού. Κλείνετε την εστία και ρίχνετε την ψιλοκομμένη φέτα. Βάζετε το μείγμα να μαγειρευτεί για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς. Μετά τα 10 λεπτά ρυθμίζετε το γκριλ στο δυνατό και ψήνετε για 2 λεπτά ίσα ίσα να κάνει μια ελαφριά κρούστα. Αφήνετε λίγο να παγώσει και σερβίρετε.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα