Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1,200 γραμμάρια σπάλα αρνιού
4 μεγάλα μαρούλια
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
ελαιόλαδο
2 πράσα
αλάτι ,πιπέρι
άνηθο η μάραθο ψιλοκομμένο
Από 2,5 λεμόνια τον χυμό
2 αυγά
Εκτέλεση:
Αν δεν σας αρέσει η μαγειρίτσα τότε μπορείτε να δοκιμάσετε αυτό το πεντανόστιμο φρικασέ με αρνίσιο κρέας
Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και ξεκινάμε τσιγαρίζοντας το.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα πράσα ψιλοκομμένα.
Αφού σοταριστούν καλά αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας.
Αφήνουμε να βράσει το κρέας καλά. Όταν το κρέας μας βράσει περίπου 45 λεπτά,προσθέτουμε και τα μαρούλια που έχουμε κόψει με τα χέρια. Βάζουμε επίσης και την ποσότητα που θέλουμε από άνηθο η μάραθο.
Αφήνουμε για άλλα 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά να βράσουν. Αν σας αρέσει με πολύ ζουμί προσθέστε νερό. Αν όχι αφήστε να πιει το ζουμί του το φαγητό.
Μόλις είναι έτοιμο αφήνουμε 10 λεπτά να κάτσει και το αυγοκόβουμε.
Το φρικασέ μας είναι έτοιμο προς βρώση και απόλαυση.