Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1/2 φλιτζάνι (125 ml) ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο,ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι (70 γραμμάρια) ψίχα ψωμιού
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
400 γραμμάρια φουσίλι
1 φλιτζάνι φύλλα σπανάκι
1 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
550 γραμμάρια καρδιές αγκινάρας σε βάζο, στραγγισμένες
1 φλιτζάνι (80γραμμάρια) τριμμένη παρμεζάνα
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
Λεμόνια για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και εύκολο πιάτο για το μεσημεριανό σας
Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε το ένα- τρίτο του σκόρδο, ανακατεύοντας για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να βγάλει όλα του τα αρώματα. Προσθέστε τη ψίχα ψωμιού θρυμματισμένη και μαγειρέψτε ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια προσθέστε το μαϊντανό και ανακατεύετε.
Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente και στραγγίξτε.
Εν τω μεταξύ ρίχνετε το σπανάκι, βασιλικό, αγκινάρες, παρμεζάνα, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό, και το υπόλοιπο σκόρδο στο μούλτι, ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Στη συνέχεια προσθέστε το λάδι και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
Ανακατέψτε πέστο με ζυμαρικά και πασπαλίστε με τριμμένη παρμεζάνα. Σερβίρετε με λεμονάκια.