Υλικά:
200 γραμμάρια κουβερτούρα
Ένα φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης ανάλατα ή αμύγδαλα χοντροκομμένα
Δύο σφηνάκια κονιάκ
Μισό φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
Ένα κουτί ζαχαρούχο γάλα
50 γραμμάρια βούτυρο
Δύο βανίλιες
Εκτέλεση:
Αφήνουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη και το ζαχαρούχο βούτυρο να λιώσουν όλα και να πήξει το μείγμα. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα.
Αφήνουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη και το ζαχαρούχο βούτυρο να λιώσουν όλα και να πήξει το μείγμα. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα.
Βγάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε τα δυο μείγματα, προσθέτουμε τις βανίλιες και τους ξηρούς καρπούς. Στρώνουμε το μείγμα σε ένα μικρό ταψάκι με λαδόκολλα και το παγώνιυμε λίγες ώρες στην κατάψυξη.