Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1/2 κούπα μαργαρίνη κομμένη σε κομμάτια
4 κούπες ζάχαρη άχνη
2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/3 κούπας γάλα σόγιας
1/3 κούπας φυστικοβούτυρο
1/2 κούπα κομματάκια μαύρης σοκολάτας
Εκτέλεση:
Φτιάξτε ένα διαφορετικό φονταν σοκολάτας με απλά υλικά για όλη την οικογένεια
Τοποθετείτε μια κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας με νερό λίγο κάτω από την μέση και αφήνετε να σιγοβράζει, βάζετε από πάνω ένα μεταλλικό μπολ (μπέν μαρι).
Ρίχνετε μέσα στο μπολ την μαργαρίνη, γάλα σόγιας, βανίλια, ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη και το φουστικοβούτυρο ανακατεύετε με μια μαρίζ απαλά μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χείλος με ανοιχτό καφέ χρώμα.
Βγάζετε από την εστία και χωρίζετε το μείγμα σε 2 μπολ. Σε ένα από τα δύο βάζετε τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν.
Στη συνέχεια παίρνετε ένα ταψί και το καλύπτετε με αλουμινόχαρτο ή βούτυρο. Ρίχνετε πρώτα το μείγμα του φλυστικοβούτυρου και από πάνω το σοκολατένιο μείγμα.
Αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει καλά για τουλάχιστον 3 ώρες.
Πηγή : sweetbeetandgreenbean.net