Φωλιές απο κανταΐφι με κρέμα

by sidagi.gr
664 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

Για το γλυκό
1 συσκευασία φύλλο για κανταΐφι
2 ροδάκινα κομμένα σε κύβους
Μισό κιλό κρέμα γάλακτος
30 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
300 γραμμάρια τυρί κρέμα

Για το σιρόπι
2 1/2 κούπες ζάχαρη
450 γραμμάρια νερό ή 2 φλιτζάνια τσαγιού
φλούδα από 1 πορτοκάλι
χυμό από 1/2 λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλα
2 καρφάκια γαρύφαλλο

 

Εκτέλεση:

Εντυπωσιακό γλυκό για να τρατάρετε τους καλεσμένους σας

Για το γλυκό
Παίρνουμε το φύλο από το κανταΐφι και το ξάνουμε να ανοίξει, παίρνουμε μια – μια χούφτα από το κανταΐφι και το τοποθετούμε μέσα στις θέσεις για cup cakes φόρμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς 10 λεπτά μέχρι να χρυσαφή το χρώμα.
Αφήνουμε για ένα τέταρτο στην κατάψυξη την κρέμα γάλακτος και το μπολ όπου θα χτυπηθεί η σαντιγί.
 
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ στη γρήγορη ταχύτητα για δύο λεπτά και όταν αρχίζει να πήζει, πασπαλίζουμε από πάνω την άχνη, συνεχίζοντας το χτύπημα. Σταματάμε μόλις πήξει για να μην κόψει η σαντιγί.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ενωθεί η κρέμα μας.

Όταν οι φωλιές μας είναι έτοιμες βάζουμε με μια κουταλιά της σούπας σιρόπι σε κάθε φωλιά και επαναλαμβάνουμε το ίδιο και με την κρέμα που φτιάξαμε. Τέλος γαρνίρουμε με κομματάκια από το ροδάκινο.

Για το σιρόπι
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά του σιροπιού μαζί και προσθέτουμε και το ξυλάκι της βανίλιας. Τα βράζουμε για 5′. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε το κλωναράκι και τις φλούδες πορτοκαλιού και περιχύνουμε την καρυδόπιτα.

Διατηρείται στο ψυγείο καλυμμένη και στολίζουμε κάθε κομμάτι με λίγη φλούδα πορτοκαλιού και ένα ολόκληρο καρύδι.

 

 

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα