Υλικά:
1 πορτοκάλι
1 λεμόνι
1 μοσχολέμονο
150 γρ. κουβερτούρα
Μισό κιλό ζάχαρη
300 γρ. νερό
Εκτέλεση:
Αν έχετε λιγούρα για κάτι γλυκό και ελαφρύ, φτιάξτε φλούδες βουτηγμένες στη σοκολάτα!
Αν έχετε λιγούρα για κάτι γλυκό και ελαφρύ, φτιάξτε φλούδες βουτηγμένες στη σοκολάτα!
Παίρνουμε τη φλούδα από τα εσπεριδοειδή και την κόβουμε σε μακριές λωρίδες. Αφαιρούμε από τις φλούδες το λευκό εσωτερικό τμήμα και τις βράζουμε για 10 λεπτά για να ξεπικρίσουν.
Φτιάχνουμε ένα σιρόπι με τη ζάχαρη και το νερό. Μόλις το σιρόπι βράσει ρίχνουμε τις φλούδες και τις πατάμε να πάνε κάτω χωρίς να ανακατεύουμε το σιρόπι. Τις βράζουμε για 30 λεπτά και τις αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο σιρόπι για 4 ώρες.
Όταν τις αφαιρέσουμε από το σιρόπι τις αφήνουμε να στραγγίσουν καλά και τις βουτάμε σε λιωμένη σοκολάτα.