Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Για το ψάρι
Λίγο αλάτι και πιπέρι
λίγη ρίγανη
Ελάχιστο ελαιόλαδο
3-4 φιλέτα τιλάπιας καθαρισμένα
4-5 λεμόνια
2 αυγά
1 πακετάκι φρυγανιά τριμμένη
Λίγο αλεύρι για το πανάρισμα
Για τα χόρτα
1 κιλό βλίτα πλυμένα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
100 γραμμάρια τυρί φέτα προαιρετικά
Αλάτι
Πιπερι
Για τη σως
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
3 κ. σούπας μαγιονέζα
Αλάτι- πιπέρι
Εκτέλεση:
Φτιάξτε φιλέτο ψαριού πανέ και συνοδέψτε το με χόρτα
Για το ψάρι
Πλένουμε καλά τα φιλέτα τιλάπιας και τα πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη και λίγο αλάτι και τα περνάμε από το αλεύρι να αλευρωθούν καλά από όλες τις μεριές. Στη συνέχεια, τα περνάμε τα αυγά που τα έχουμε χτυπήσει και έχουμε προσθέσει την μουστάρδα και τέλος τη φρυγανιά.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι ή τα ψήνουμε στο φούρνο μέσα σε ταψάκι με λίγο λαδάκι.
Αν τα τηγανίσουμε ο χρόνος είναι για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά και από τη κάθε πλευρά. Και στο φούρνο στους 180 βαθμούς στο πρόγραμμα με αντιστάσεις για 35 λεπτά.
Για τα χόρτα
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα βλίτα.
Στη συνέχεια τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Τρίβουμε στον τρίφτη το κρεμμύδι.
Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και βάζουμε μέσα το κρεμμύδι για να το σοτάρουμε.
Το αφήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
Όταν πάρει χρώμα,αρχίζουμε να ρίχνουμε σιγά- σιγά τα βλίτα και τα ανακατεύουμε με το κρεμμύδι.
Τα αφήνουμε λίγα λεπτά να βράσουν και προσθέτουμε τη φέτα ώστε να λιώσει μέσα στα χόρτα.
Ενώ ανακατεύουμε τη φέτα με τα χόρτα προσθέτουμε λίγο πιπέρι.
Για τη σως
Ρίξε όλα τα υλικά μαζί, σε ένα μπολ. Ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.