Υλικά:
Για 4 άτομα
800 γραμμάρια φιλέτο μόσχου σε λεπτές λωρίδες
1 καρότο, κομμένο σε λωρίδες
1 πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
½ κολοκυθάκι, κομμένα λωρίδες
5 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα βασιλικός
Βούτυρο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για τη σως βαλσάμικου
2 κουταλιές της σούπας κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
¼ φλιτζάνι ξύδι βαλσάμικο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
¼ φλιτζάνι ζωμός κρέατος
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Πρωτότυπο και εύκολο πιάτο για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας
Αλατοπιπερώστε τις φέτες μόσχου και αφήνετε στην άκρη.
Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε τα κρεμμυδάκια και μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 3 λεπτά.
Προσθέστε το βαλσαμικό ξίδι, το μέλι, το ζωμό κρέατος, και πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.
Αφήνετε να πάρει μια βράση και μετά αποσύρετε από την εστία και ρίχνετε το μείγμα σε ένα μπολ.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέστε λίγο βούτυρο και μαγειρέψτε το σκόρδο για 1 ή 2 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέστε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά και μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 3-4 λεπτά.
Πασπαλίστε με ρίγανη, βασιλικό, αλάτι και πιπέρι, και μεταφέρετε σε ένα μπολ.
Βάζετε μια χούφτα από λαχανικά στο κέντρο κάθε φέτας μόσχου και τυλίγεται σε ρολό. Στερεώστε με μια οδοντογλυφίδα.
Ρίχνετε τα ρολά μόσχου στο τηγάνι και σοτάρετε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία μέχρι το κρέας να ψηθεί καλά.
Τέλος αφαιρέστε τις οδοντογλυφίδες και ραντίστε τα ρολά με τη σάλτσα βαλσάμικο και σερβίρετε.