Φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα ροκφόρ

by sidagi.gr
2,3K προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

5 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα στη μέση
500 ml κρέμα γάλακτος
250 γραμμάρια ροκφόρ
Ελαιόλαδο
Αλάτι, λευκό πιπέρι, μοσχοκάρυδο

Για το σερβιρισμα
2 πατάτες βραστές
1 πράσο βραστό

Εκτέλεση:

Εύκολο και γρήγορο πιάτο για το μεσημεριανό σας

Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο και το τσιγαρίζετε στο λάδι, για να το θωρακίσετε και να κρατήσει τα υγρά του.
Το βγάζετε από το τηγάνι, χαμηλώνετε τη φωτιά και στο ίδιο λάδι ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και το μοσχοκάρυδο.

Ανακατεύετε και την αφήνετε να πάρει μια βράση. Θρυμματίζετε το ροκφόρ και το ρίχνετε στην κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτετε τα φιλέτα στην κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσουν για μισή ώρα.

Για το σερβίρισμα
Βράζουμε τα λαχανικά σε δυνατή φωτιά για 35 λεπτά τις πατάτες και 15 λεπτά τα πράσα, αφήνομε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα