Υλικά:
Για 2-4 άτομα
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε φέτες
ένα ποτηράκι βότκα
4 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα γλυκιά
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 στήθη φιλέτο κοτόπουλου κομμένα στη μέση
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε φέτες
1 συσκευασία φρέσκια ντομάτα σε κύβους
5 φέτες μπέικον κομμένες σε κομματάκια
8 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 κούπα ρύζι μπασμάτι ή φασολάκια προαιρετικά
150 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση:
Λαχταριστό κοτόπουλο με σάλτσα από μπέικον και ντομάτα
Σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι ζεστάνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια σοτάρετε όλα τα υλικά μαζί με τα φιλέτα κοτόπουλου κομμένα στη μέση, τις πιπεριές μέχρι να αποκτήσει ένα ωραίο χρυσό χρώμα. Προσθέστε τις πιπεριές γυρίστε τις δυο φορές στο τηγάνι και σβήστε με τη βότκα.
Αλατοπιπερώνετε και προσθέστε και την πάπρικα. Ανακατέψτε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί, σκεπάστε με το καπάκι, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το φαγητό να σιγοψηθεί για μισή ώρα περίπου.
Κατά το μαγείρεμα αν χρειάζεται προσθέστε λίγο ζεστό νερό για να μην κολλήσει.
Σε άλλο σκεύος βράζουμε το ρύζι ή τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά και σερβίρουμε με το κοτόπουλο πασπαλίζοντας παρμεζάνα. Συνοδέψτε μαζί με ασιατικό σκορδόψωμο.