Υλικά:
Για 2–4 άτομα
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κούπα ρύζι
250 γραμμάρια καρότα
1 κιλό αρακά
250 γραμμάρια κρεμμυδάκια φρέσκα
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζουμερά φιλέτα κοτόπουλου με γαρνιτούρα αρακά και ρύζι
Πλένουμε τα καρότα, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε φετάκια.
Καθαρίζουμε τον αρακά και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ξεπλένουμε.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και τα βράζουμε όλα μαζί για 15 λεπτά.
Διαπιστώνουμε ότι έβρασαν όταν το νερό τους ελαχιστοποιηθεί. Ρίχνουμε λίγο πιπέρι και ½ φλιτζάνι τσαγιού περίπου φρέσκο βούτυρο.
Σοτάρουμε στο τηγάνι τα φιλέτα κοτόπουλου για 5 λεπτά το καθένα από τη μια μεριά μαζί με ένα ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.
Στη συνέχεια τα βάζουμε επάνω στα λαχανικά και τα περιχύνουμε με το βούτυρο του τηγανιού.