Υλικά:
Για 2 άτομα
2 φιλέτα γλώσσας καθαρισμένα
αλάτι
πιπέρι
Αλεύρι
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (ή ελαιόλαδο)
4 κουταλιές βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας λεμόνι (μπορείτε να ρυθμίσετε την ποσότητα ανάλογα με το γούστο σας)
Φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και εύκολο πιάτο με ζουμερό ψαράκι για το μεσημεριανό σας
Πασπαλίστε τα φιλέτα γλώσσας με αλάτι και πιπέρι.
Πασπαλίστε με λίγο αλεύρι.
Σε μέτρια φωτιά σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο τηγανίζετε τα φιλέτα και από τις δυο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα και μετά στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σε μια άλλη κατσαρόλα, λιώσει το βούτυρο.
Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και μετά πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι
Προσθέστε στη σάλτα λίγο αλεύρι για να πήξει και μετά το μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Ρίχνουμε τη σάλτσα στο πάνω στα φιλέτα γλώσσας και σερβίρουμε.