Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1 φιλέτο μπακαλιάρου χωρίς κόκαλα και πέτσα
12 λωρίδες μπέικον
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
Χυμό από 1 γκρέιπφρουτ
¼ φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 ματσάκι φρέσκο δεντρολίβανο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Πρωτότυπη και εύκολη συνταγή για το ορεκτικό σας ή ακόμα και για πλήρες γεύμα
Κόψτε φιλέτο σε 4 κομμάτια και πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι
Τυλίξτε 3 φέτες μπέικον σε κάθε φιλέτο.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το μέλι και τη μουστάρδα και 1 φλιτζάνι χυμό γκρέιπφρουτ.
Προθερμαίνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια εστία, ζεσταίνετε το λάδι και το δεντρολίβανο.
Τοποθετήστε τα ψάρια με την πλευρά του μπέικον προς τα κάτω και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές για 10 λεπτά περίπου.
Σερβίρετε γαρνίροντας με τη σάλτσα μουστάρδας με μέλι