Φιλέτα με σπανάκι και πιλάφι από πλιγούρι

by sidagi.gr
925 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών

2 κουταλάκια δεντρολίβανο 

1/2 κιλό σπανάκι καθαρισμένο και ζεματισμένο για 5 λεπτά σε καυτό νερό

1 κουταλιά βούτυρο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 κουταλιές ελαιόλαδο

1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι πλιγούρι

2 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο (μόνο τα καπέλα)

1/4 φλιτζάνι λευκό κρασί

 

Εκτέλεση:

Συνοδεύετε με λευκό κρασί!

Ζεσταίνουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο σ’ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει.

Προσθέτουμε το πλιγούρι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 8 λεπτά. Προσθέτουμε 1 1/2 φλιτζάνι νερό, αλάτι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά. Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά σκεπάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.

 

Σ’ ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα μανιτάρια. Μετά από 5 λεπτά τα γυρνάμε σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά. Αφήνουμε στην  άκρη.

Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το κρασί, το ζωμό των λαχανικών, το δεντρολίβανο, πιπέρι, αλάτι και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να μείνει η μισή σάλτσα. (περίπου μισό φλιτζάνι).

 

Ρίχνουμε το σπανάκι στη σάλτσα, μαγειρεύουμε για 3 λεπτά και βγάζουμε το τηγάνι στην άκρη.
Βάζουμε σε κάθε πιάτο πιλάφι από πλιγούρι, μοιράζουμε το σπανάκι, κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες και τελειώνουμε με τη σάλτσα κρασιού και μυρωδικών. 

 

 

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα