Υλικά:
Για 2-4 άτομα
2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
2 κουταλάκια δεντρολίβανο
1/2 κιλό σπανάκι καθαρισμένο και ζεματισμένο για 5 λεπτά σε καυτό νερό
1 κουταλιά βούτυρο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι πλιγούρι
2 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο (μόνο τα καπέλα)
1/4 φλιτζάνι λευκό κρασί
Εκτέλεση:
Συνοδεύετε με λευκό κρασί!
Ζεσταίνουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο σ’ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτουμε το πλιγούρι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 8 λεπτά. Προσθέτουμε 1 1/2 φλιτζάνι νερό, αλάτι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά. Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά σκεπάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Σ’ ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα μανιτάρια. Μετά από 5 λεπτά τα γυρνάμε σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το κρασί, το ζωμό των λαχανικών, το δεντρολίβανο, πιπέρι, αλάτι και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να μείνει η μισή σάλτσα. (περίπου μισό φλιτζάνι).
Ρίχνουμε το σπανάκι στη σάλτσα, μαγειρεύουμε για 3 λεπτά και βγάζουμε το τηγάνι στην άκρη.
Βάζουμε σε κάθε πιάτο πιλάφι από πλιγούρι, μοιράζουμε το σπανάκι, κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες και τελειώνουμε με τη σάλτσα κρασιού και μυρωδικών.