Φέτα Σαγανάκι, το αυθεντικό ορεκτικό ελληνικού τυριού: τραγανό στο εξωτερικό, λιωμένο τυρί στο εσωτερικό και ζεστό. Λαχταριστό και καλοκαιρινό μεζεδάκι για το μεσημεριανό σας. Από τα πιο νόστιμα Ορεκτικά. Μπορείτε να το σερβίρετε με μία νόστιμη Αραβική Σαλάτα Ταμπουλέ.
Για 2-4 άτομα
ΥΛΙΚΑ
φέτα σκληρή
2 φλιτάνια σουσάμι
1 αυγό
Ελαιόλαδο
Λεμόνι
Φέτες ντομάτας για γαρνιτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το τυρί σε παχιές φέτες των 2 εκατοστών.
Βάζουμε το σουσάμι σε ένα πιάτο και σε ένα άλλο το αυγό, το οποίο το σπάμε, το ανοίγουμε και το χτυπάμε.
Βουτάμε τη φέτα πρώτα στο αυγό και μετά στο σουσάμι.
Την αναποδογυρίζουμε και προσέχουμε το σουσάμι να πάει και από τις δύο πλευρές και να κολλήσει καλά πάνω στο τυρί.
Σε ένα τηγάνι,ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τη φέτα για να την τηγανίσουμε.
Μόλις αρχίσει να μαλακώνει και πάρει χρώμα, τη γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.
Σε λίγα λεπτά είναι έτοιμη για το πιάτο μας.
Ρίχνουμε από πάνω λίγο λεμόνι και από μια φέτα ντομάτας, τη σερβίρουμε.
Χρόνος Προετοιμασίας: 25 Λεπτά
Τι είναι το Σαγανάκι;
Το Σαγανάκι είναι ψητό τυρί. Αν και είναι ένα από τα πιο απλά πιάτα στην ελληνική κουζίνα, χάρη σε μια συνταγή που απαιτεί μόνο τρία συστατικά, είναι απίστευτα νόστιμο και απαραίτητο αν σας αρέσει το τυρί. Το όνομα προέρχεται από το τηγάνι. Το σαγκάνι είναι ένα μικρό τηγάνι με λαβή σε κάθε πλευρά, ένα παχύ κάτω μέρος και ένα σχήμα που είναι στρογγυλό ή οβάλ.
Πως μπορείτε να σερβίρετε το Σαγανάκι
Σερβίρεται με λίγο λεμόνι και αυτό είναι όλο. Τοποθετήστε το στο τραπέζι και κόψτε το σε κομμάτια μεγέθους δαγκώματος. Γενικά δεν καταναλώνεται με ψωμί, θεωρώ ότι είναι ωραίο να τρώτε με μια σαλάτα όπως μια απλή σαλάτα με ντομάτα
Περισσότερες Συνταγές με φέτα
- Κολοκυθοκεφτέδες με φέτα
- Πίτσα με κρεμμύδι, ντομάτα και φέτα
- Ντιπ με φέτα και σπανάκι
- Πιροσκί με φέτα
- Ομελέτα με φέτα και αγκινάρες
Λαχταριστά Μεζεδάκια
- Χταποδομεζές με πιπεριές
- Πικάντικος μεζές με σουβλάκια λουκάνικου
- Μπεκρή μεζέ
- Χταπόδι τηγανιτό με μέλι
- Μπουγιουρντί με ντοματίνια και δυόσμο