Υλικά:
Για 2-4 άτομα
3-4 κλωνάρια μάραθο
1 μέτριο κρεμμύδι
Αλάτι χονδρό
400 γραμμάρια φάβα
Για το σερβίρισμα
1 κρεμμύδι
2-3κλωναράκια μάραθου
2-3 κλωναράκια άνηθου
Ελιές
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Χορταστικό πιάτο που άνετα αντικαθιστά το γεύμα σας
Ρίχνετε τη φάβα σε μια κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία, προσθέτετε 1 λίτρο περίπου ζεστό νερό για να επιταχύνετε τη βράση την αφήνετε να βράση για περίπου 20 λεπτά.
Μόλις πάρει βράση , ξαφρίζετε, προσθέτετε κλωναράκια μάραθο, ένα ολόκληρο κρεμμύδι καθαρισμένο, λίγο αλάτι χοντρό και περιμένετε να σιγοβράσει και να χυλώσει και να γίνει σαν πηκτός πουρές.
Όταν βράσει, την πιέζετε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει σαν πουρές, την αδειάζετε σε μπολ και ψιλοκόβετε από πάνω 1 κρεμμύδι, μπόλικο λάδι και αλάτι. Προσθέτετε τον μάραθο, τον άνηθο ψιλοκομμένο, λίγες ελιές και ό, τι άλλο προτιμάτε όπως κάπαρη.