Φακές χωρίς λάδι

by sidagi.gr
1,4K προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

2 φύλλα δάφνης
Αλάτι
Νερό
Ξύδι
1 φλιτζάνι τσαγιού φακές
2 σκελίδες σκόρδου

 

Εκτέλεση:

Το παραδοσιακό πιάτο της Μεγάλης Τετάρτης

Βάζουμε νερό σε μία κατσαρόλα μέχρι τη μέση. Προσθέτουμε τις φακές. Αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά. Τις σουρώνουμε , βάζουμε εκ νέου νερό στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τις φακές, τα σκόρδα ολόκληρα και τα φύλλα δάφνης. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν Και να χυλώσουν .

Κατά το σερβίρισμα βάζουμε από μία κουταλιά της σούπας ξύδι.

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα