Φαγκρί

by sidagi.gr
613 προβολές

Υλικά:

2 φραγκόπουλα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
3-4 μέτριες ντομάτες
1 φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
1 λεμόνι
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Φύλλο δάφνης
Λίγο θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και πλένουμε το ψάρι.


Καθαρίζουμε και πλένουμε το ψάρι.



Το βάζουμε σε ένα ταψί.



Σοτάρουμε το κρεμμύδι με λάδι μέχρι να μαραθεί.



Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε, κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το ελαιόλαδο για να σοταριστούν.



Αμέσως μετά ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, φύλλο δάφνης,θυμάρι και στο τέλος το κρασί.



Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 20 λεπτά.



Κόβουμε το λεμόνι σε στρογγυλές λεπτές φέτες και τις βάζουμε στη σειρά επάνω στο ψάρι ώστε η μια να μισοσκεπάζει την άλλη.



Ρίχνουμε επάνω τη σάλτσα και ψήνουμε το ψάρι σε μέτριο φούρνο για 40 λεπτά περίπου.
Πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.


 



 

Απαιτούμενος χρόνος: 80 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα