Υλικά:
Για μεσαίο δοχείο
1/4 κούπα φύλλα μέντας
1 κούπα ρούμι ή βότκα 80 βαθμών
Εκτέλεση:
Αν δεν το βρίσκετε στα ράφια των σούπερ μάρκετ, ευκαιρία να το φτιάξετε μόνοι σας!
Παίρνετε μια χούφτα φύλλα μέντας και τα κόβετε. Τα μετράτε να γεμίζουν περίπου το 1/4 μιας κούπας, σε δόση. Σε περίπτωση που έχετε κόψει μαζί και μακρύτερα κοτσάνια, τα κόβετε με ένα ψαλίδι.
Πρέπει να συγκεντρώσετε μονάχα τα φύλλα μέντας. Ξεκινάτε να τα τρίβετε ένα-ένα με τα δάχτυλά σας. Με αυτή τη διαδικασία βοηθάτε να απελευθερωθούν περισσότερα έλαια από τα φυλλαράκια τους.
Βάζετε τα μαδημένα φύλλα σε ένα μέτριο γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς. Τα περιχύνετε με το αλκοόλ, φροντίζοντας να τα καλύψει τελείως. Αν χρειαστεί με ένα κουτάλι βοηθάτε να καθίσουν στον πάτο τα φύλλα μέντας.
Κλείνετε καλά το δοχείο και το χτυπάτε ελαφρώς στον πάγκο της κουζίνας, ώστε να καθίσουν στον πάτο τα φύλλα της μέντας. Το αποθηκεύετε σε σκοτεινό, δροσερό μέρος για 1 μήνα και να θυμάστε που και που να το κουνάτε κυκλικά, ώστε να μην “καθίσει” το αλκόλ και να ανανεωθούν μέσα στα φύλλα.
Αφού περάσει ο μήνας, σουρώνετε τη μέντα από το βάζο και το υγρό που έχει μείνει μέσα είναι το εκχύλισμα της μέντας.