Υλικά:
Για τις σοκολατένιες μεγάλες κούπες
400 γραμμάρια σοκολάτα λιωμένη σε θερμοκρασία δωματίου
Μπαλόνια όσα χρειάζεστε
Για τις σοκολατένιες κούπες με καραμελώχαρτα
340 γραμμάρια ψιλοκομμένο σοκολάτα
Μικρά καραμελώχαρτα με σκληρό χαρτί
Εκτέλεση:
Είναι πολύ απλό κολπάκι για να γαρνίρετε τα γλυκά σας!
Είναι πολύ απλό κολπάκι για να γαρνίρετε τα γλυκά σας!
Για τις σοκολατένιες μεγάλες κούπες
Λιώνετε τη σοκολάτα και στρώνετε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί. Με μια κουταλιά σούπας κάνετε τις βάσεις και μετά περνάτε στα μπαλονάκια.
Φουσκώνετε τα μπαλόνια σε ένα μέτριο μέγεθος και τα βουτάτε μέχρι τη μέση περίπου μέσα στη σοκολάτα ( Η σοκολάτα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου όχι καυτή) , αμέσως μετά τα βάζετε πάνω στις σοκολατένιες βάζεις, βάζετε τα μπαλονάκια μέσα στο ψυγείο για κανά 30 λεπτό να παγώσουν και να στεγνώσουν καλά και μετά με ένα μαχαιράκι κόβετε λίγο το μπαλόνι κοντά στο κορδόνι του μπαλονιού για να ξεφουσκώσει ομαλά και να μην σπάσει η κούπα. Έτσι θα μείνει στο σχήμα κούπας που έχει πάρει η σοκολάτα μας!!
* Προσοχή στη σοκολάτα που θα χρησιμοποιήσετε γιατί πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, αν είναι πολύ ζεστή τα μπαλόνια θα σκάνε από τη θερμότητα όταν θα τα βάζετε μέσα στη σοκολάτα.
Για τις σοκολατένιες κούπες με καραμελώχαρτα
Σχετικά με τη χρήση περίπου 340 γραμμάρια σοκολάτας θα μας βγάλει 48 θέσεις καραμελώχαρτων.
Θα χρειαστεί περισσότερη σοκολάτα, αν θέλετε την κορυφή με σοκολάτα.
Λιώστε τη σοκολάτα σε μπέν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων και αφήνετε να κρυώσει καλά.
Στη συνέχεια γεμίζουμε τα καραμελώχαρτα με τη σοκολάτα μέχρι την κορυφή και μετά χύνουμε την περιττή σοκολάτα στην υπόλοιπη σοκολάτα για για μείνει η ποσότητα που θέλουμε τριγύρω στα καραμελώχαρτα. Τέλος βάζουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο και σερβίρουμε με τα αγαπημένα μας γλυκά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι καραμελώχαρτο θέλετε και σε όποιο μέγεθος θέλετε αρκεί το καραμελώχαρτο να είναι λίγο σκληρό.