Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1 κιλό ψάρια για σούπα
300 γραμμάρια πατάτες
1 ντομάτα
2 λίτρα νερό
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Θρεπτική και καταπραϋντική ψαρόσουπα για όλη την οικογένεια
Βράζουμε τα ψάρια με το νερό και καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τις πατάτες.
Σε μια άλλη κατσαρόλα, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, τσιγαρίζουμε τις ψιλοκομμένες πατάτες και το κρεμμύδι.
Σουρώνουμε το ζωμό από το ψάρι μέσα στα λαχανικά.
Προσθέτουμε μια ντομάτα κομμένη στα 4 και αφήνουμε τα υλικά να βράσουν μέχρι να λιώσουν οι πατάτες.
Περνάμε τη σούπα από το μπλέντερ και προσθέτουμε λίγο πιπέρι και καθαρίζουμε τα ψάρια.
Σερβίρουμε τη σούπα με τα ψάρια ξεχωριστά. Συνοδέψτε τη σούπα με ψωμί.