Εύκολη κερασόπιτα με νιφάδες αμύγδαλου

by sidagi.gr
484 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

4 αυγά
200 γραμμάρια ζάχαρη
200 γραμμάρια αλεύρι
4 κουταλιές της σούπας βραστό νερό
500 γραμμάρια φρέσκο τυρί (τυρί cottage)
1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Βούτυρο για το ταψί
300 γραμμάρια κεράσια χωρίς κουκούτσι
Μια πρέζα αλάτι
Νιφάδες αμυγδάλου

Εκτέλεση:

Εύκολη και αφράτη λιχουδιά για όλη την οικογένεια!

Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 ° C.
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να ασπρίσουν και αποκτήσουν μια λεία και κρεμώδη υφή.
Προσθέστε 4 κουταλιές της σούπας βραστό νερό και ανακατεύουμε καλά, προσθέστε το αλεύρι λίγο- λίγο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο μείγμα.

Σε ξεχωριστό μπολ χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών με 2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη μέχρι γίνει μια σφικτή και λεία μαρέγκα.
και τα τυλίγουμε σε κουρκούτι
Ανακατέψτε το τυρί με το εκχύλισμα βανίλιας και το ρίχνετε μέσα στο μείγμα του αυγού ανακατεύοντας καλά. Στη συνέχεια διπλώστε το μείγμα αυγού με το μείγμα μαρέγκας ομοιόμορφα με μια σπάτουλα.
Στη συνέχεια λαδώστε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενο πάτο και απλώστε ένα φύλλο λαδόκολλας στον πάτο της φόρμας. Έπειτα ρίξτε το μείγμα μέσα στη φόρα και καλύψτε με τα κεράσια και τις νιφάδες αμύγδαλου.

Ψήστε για 50 λεπτά στο φούρνο.
Τοποθετήστε την κερασόπιτα πάνω σε μια σχάρα και αφήστε το να κρυώσει.
Πασπαλίστε τη ζάχαρη άχνη και σερβίρετε. 

Απαιτούμενος χρόνος: 50 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα