Υλικά:
Για 6-8 άτομα
150 γραμμάρια ζάχαρη
250 γραμμάρια ανθότυρο
6 ώριμα ακτινίδια ξαθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
125 ml γάλα
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα 1 λεμονιού
6 αυγά χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους
2 κρόκοι αυγών επιπλέον
3 κουταλιές της σούπας νερό
4 φύλλα ζελατίνης
150 γραμμάρια αλεύρι
Εκτέλεση:
Εύκολο και απλό γλύκισμα για όλη την οικογένεια
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς με άνω και κάτω αντίσταση. Χωρίζετε τους κρόκους των 6 αυγών από τα ασπράδια.
Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε τους κρόκους με το νερό και τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Κοσκινίζετε και προσθέτετε λίγο- λίγο το αλεύρι και ανακατεύετε προσεκτικά με μία τρυπητή κουτάλα.
Χτυπάτε επίσης τα ασπράδια και τα προσθέτετε.
Ρίχνετε τη ζύμη σε μία φόρμα, στην οποία έχετε προηγουμένως στρώσει αντικολλητικό χαρτί και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Μαλακώνετε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Αναμιγνύετε τους υπόλοιπους 2 κρόκους, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι, τη ζάχαρη και το γάλα σε μπεν μαρί μέχρι να δημιουργηθεί σφιχτή κρέμα. Διαλύετε στην κρέμα τη ζελατίνα.
Αφήνετε την κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος. Αναμιγνύετε το ανθότυρο με τη σφιχτή κρέμα και προσθέτετε προσεκτικά την κρέμα γάλακτος.
Απλώνετε την κρέμα στην αφράτη ζύμη και γαρνίρετε με τα ακτινίδια κομμένα σε φέτες. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη ή σιρόπι της επιλογής σας και σερβίρετε.
Για να γαρνίρετε την τάρτα με ακτινίδια σας προτείνουμε παγωτό γιαούρτι με βατόμουρα.
Ταιριάζει τρομερά.