Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 1/2 φλιτζάνι νιφάδες δημητριακών
1 1/2 φλιτζάνι βρώμη
1/2 φλιτζάνι καρύδια, χοντροκομμένα
1/2 κουταλάκι κανέλα
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/4 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 κουταλιά του γλυκού μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι κρέμα αποξηραμένα cranberries
Εκτέλεση:
Κάντε το πρωινό σας το αγαπημένο γεύμα της ημέρας σας με απλά συστατικά
Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και να και βάζουμε τη σχάρα στη μεσαία σκάλα του φούρνου.
Τοποθετήστε τα δημητριακά, τη βρώμη, και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετήστε το μέλι, το τα καρύδια, την κανέλα, το ηλιέλαιο και τη βανίλια σε ένα μικρό μπολ και ανακατώστε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Περιχύνετε πάνω στο μείγμα των δημητριακών και ανακατεύουμε μέχρι να είναι καλά επικαλυμμένα.
Απλώστε το μείγμα σε ένα μακρόστενο ταψί. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν, περίπου 20 έως 25 λεπτά.
Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ. Προσθέστε τα αποξηραμένα cranberries και ανακατώστε για να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Αφήστε το να κρυώσει για 20 λεπτά.
Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, να σπάσετε τα δημητριακά σε μικρές μάζες αν χρειαστεί, τότε αφήστε το να κρυώσει εντελώς. Αποθηκεύετε σε ένα αεροστεγές δοχείο μέχρι και 2 εβδομάδες.