Διαιτητική ομελέτα

by sidagi.gr
667 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

250 γραμμάρια σπαράγγια
1 σφηνάκι λευκό κρασί
1 ποτήρι του κρασιού νερό
4 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Άνηθο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
 

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα σπαράγγια ως εξής: Πετάμε το πίσω κομμάτι και κρατάμε αυτό που έχει το κεφάλι.

Καθαρίζουμε τα σπαράγγια ως εξής: Πετάμε το πίσω κομμάτι και κρατάμε αυτό που έχει το κεφάλι.

Αμέσως μετά τα πλένουμε καλά και τα κόβουμε σε μέγεθος σπιρτόξυλου.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι. Όταν μαλακώσει, ρίχνουμε και τα σπαράγγια. Τα σοτάρουμε ανακατεύοντας συνέχεια και μόλις μαραθούν τα σβήνουμε με κρασί.

Όταν απορροφηθεί το κρασί ρίχνουμε λίγο νερό και τα βράζουμε, μέχρι να εξαντληθεί και το νερό και να μείνουν μόνο με το λάδι.

Χτυπάμε καλά τα αυγά, ρίχνοντας μέσα ένα κουταλάκι αλεύρι,άνηθο,αλάτι και πιπέρι.

Ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά πάνω στα σπαράγγια και ψήνουμε την ομελέτα από τη μια μεριά.Τη γυρίζουμε από την άλλη και την ψήνουμε και από την άλλη πλευρά.

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα