Υλικά:
Για 2-4 άτομα
150 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί
4 κρόκους αυγών
1 πορτοκάλια (θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα του)
140 γραμμάρια ζάχαρη
600 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά
Εκτέλεση:
Καλοκαιρινό γλυκό με έντονη και γλυκιά γεύση για όλες τις ώρε
Σε μπέν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα και κρατάμε στην άκρη.
Αρχικά ρίχνουμε μέσα σε μια κατσαρόλα, την κρέμα γάλακτος, ξύσμα από 1 πορτοκάλι.
Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, ανακατεύουμε ελαφρά με μια κουτάλα και αφήνουμε το μείγμα να βράσει μέχρι η
η θερμοκρασία να φτάσει στους 100 βαθμούς.
Όταν έρθει σε αυτή τη θερμοκρασία,αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τους κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε την λιωμένη σοκολάτα και ενώνουμε.
Περνάμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας από σουρωτήρι και το προσθέτουμε στο μπολ.
Το χτυπάμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
Αδειάζουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε σε 6 μικρές φόρμες ή μπολ και τις τοποθετούμε σε ταψί το οποίο γεμίζουμε με νερό
ίσα που να καλύπτει το 1/3 από τη βάση των μπολ.
Προθερμαίνουμε το φούρνο.
Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 95 βαθμούς για 25 λεπτά. Κλείνετε τον φούρνο και αφήνετε για 1 ώρα μέσα στο ζεστό φούρνο.
Όταν οι κρέμες ψηθούν και τις βγάλουμε από το φούρνο, ρίχνουμε σε κάθε φόρμα λίγη ζάχαρη και τη καίμε με φλόγα,ενώ συγχρόνως
τις γυρίζουμε. Σερβίρουμε με σαντιγί και φράουλες.