Δανέζικο Glogg για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

by sidagi.gr
650 προβολές

Υλικά:

Για 6-8 άτομα

Δύο λίτρα ξηρό κόκκινο κρασί

750 ml κρασί πόρτο

250 ml ρούμι

250 ml κονιάκ

Τρία κανελόξυλα

20 γαρύφαλλα

250 γραμμάρια σταφίδες

150 γραμμάρια ψιλοκομμένα αμύγδαλα

50 γραμμάρια ζάχαρη

250 ml νερό

Ένα πορτοκάλι σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε το νερό, τα κανελόξυλα και τα γαρύφαλλα σε ένα κατσαρολάκι και τα ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε και μόλις πάρουν μια βράση χαμηλώνουμε την φωτιά

Ρίχνουμε το νερό, τα κανελόξυλα και τα γαρύφαλλα σε ένα κατσαρολάκι και τα ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε και μόλις πάρουν μια βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.

 

Σουρώνουμε και βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα ενώ προσθέτουμε το πόρτο, το ρούμι και το μπράντι. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις σταφίδες, τα αμύγδαλα και την ζάχαρη και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 -15 λεπτά χωρίς να βράσει.

 

Γαρνίρουμε με τις φέτες του πορτοκαλιού.

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα