Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Χάρτινα φορμάκια
100 γραμμάρια καρυδόψιχα
200 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
3 κουταλάκι νες καφέ
1 κουταλιά της σούπας βραστό νερό
180 γραμμάρια βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
2 αυγά
300 γραμμάρια (2 φλιτζάνια) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
185ml (3/4 φλιτζανιού) γάλα
Μέλι και σαντιγί για σερβίρισμα
Για τη σαντιγί
400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά
60 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Ζουμερά και αφράτα cupcakes με άρωμα καφέ για όλες τις ώρες
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C και τοποθετούμε τα χάρτινα φορμάκια στη φόρμα για μάφινς.
Σε ένα φλιτζανάκι ανακατέψτε τον καφέ με το βραστό νερό μέχρι να διαλυθεί. Στο κάδο του μίξερ χτυπήστε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια απαλή κρέμα. Προσθέστε τα αυγά, 1 τη φορά. Στη συνέχεια ρίχνετε τον καφέ.
Στη συνέχεια προσθέστε το αλεύρι μαζί με το γάλα και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει ένα απαλό και λείο μείγμα.
Αδειάστε το μείγμα στις θήκες για μάφινς και ψήνετε για 20 – 25 λεπτά. Αφήστε cupcakes να κρυώσουν και ραντίστε τα με λίγο μέλι και σανιτγί.
Για τη σαντιγί
Αφήνουμε για ένα τέταρτο στην κατάψυξη την κρέμα γάλακτος και το μπολ όπου θα χτυπηθεί η σαντιγί.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ στη γρήγορη ταχύτητα για δύο λεπτά και όταν αρχίζει να πήζει, πασπαλίζουμε από πάνω την άχνη, συνεχίζοντας το χτύπημα. Σταματάμε μόλις πήξει για να μην κόψει η σαντιγί.