Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Για τη γέμιση
4 φλιτζάνια βατόμουρα, πλυμένα
Ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι (λιγότερο ή περισσότερο σε γεύση, εξαρτάται από το πόσο γλυκά είναι τα μούρα και το πόσο γλυκό θα θέλατε να είναι)
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1/4 κουταλάκι κανέλα
1 1/2 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο (για πάχυνση, μπορεί να χρησιμοποιήσει άμεσα αντί ταπιόκα)
Για την επικάλυψη
8 φέτες τσουρεκιού χοντροκομμένες
1/4 φλιτζάνι γάλα
1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
Εκτέλεση:
Φτιάξτε υπέροχα γλυκά με το τσουρέκι που περίσσεψε!
Για τη γέμιση
Τοποθετούμε τα μούρα, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, κανέλα, και το καλαμποκάλευρο σε μια κατσαρόλα.
Ανακατέψτε τα μούρα ομοιόμορφα με τη ζάχαρη και αφήνετε για 30 λεπτά να ηρεμήσει το μείγμα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Για την επικάλυψη
Πασπαλίζετε όλο το πυρέξ με την πρώτη στρώση από τα τσουρέκια. Προσθέτετε τα βατόμουρα και μετά χρησιμοποιήστε μια ξύλινη κουτάλα για να ανακατέψετε το αυγό και το γάλα μέχρι γίνει ένας απαλός χυλός.
Με μεγάλες κουταλιές, ρίχνετε το μείγμα πάνω από τα βατόμουρα. Τοποθετήστε στο φούρνο και ψήστε για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.