Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1 συσκευασία λουκάνικα για hot dog
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1/2-1 φλιτζάνι ξινόγαλα
1 αυγό
άμυλο καλαμποκιού για την επικάλυψη
10 ξύλινα ραβδιά
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Λαχταριστό ορεκτικό που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους
Προθερμάνετε το ηλιέλαιο σε μια μεγάλη κατσαρόλα στους 180 βαθμούς.
Κόψτε τα λουκάνικα στη μέση και τα περνάτε μέσα από τα ξυλάκια.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι ξινόγαλα και 1 αυγό και ανακατεύουμε να αναμιχθούν καλά.
Η ζύμη πρέπει να είναι παχύρρευστη. Αν είναι πολύ παχύ τότε προσθέστε λίγο περισσότερο γάλα.
Βάλτε λίγο άμυλο καλαμποκιού σε ένα πιάτο και βουτάμε κάθε λουκάνικο στο άμυλο καλαμποκιού και μετά στον παλτό και τις τηγανίζουμε αμέσως, γυρίζοντας αρκετές φορές για να ροδίσει ομοιόμορφα. Σερβίρουμε με κέτσαπ.