Υλικά:
Για 2-4 άτομα
340 γραμμάρια ψιλοκομμένα αποξηραμένα βερίκοκα
1 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
Σπόρους μάραθου 1/2 κουταλάκι του γλυκού (θρυμματισμένα)
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
3/4 φλιτζανιού ξίδι μηλίτη
3/4 φλιτζάνι νερό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
2 κουταλιές της σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και εύκολη σάλτσα από γλυκιά βερίκοκο με ελαφριά πικάντικη γεύση!
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε ψιλοκομμένα βερίκοκα, 1 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη, 1 κουταλάκι του γλυκού. κόλιανδρο έδαφος, 1/2 κουταλάκι του γλυκού σπόρους μάραθου, 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι, 1/4 κουταλάκι του γλυκού. γαρύφαλλα, 3/4 φλιτζανιού ξίδι, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1/2 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές, 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ, 1/2 κουταλάκι του γλυκού. αλάτι, 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν και 3/4 φλιτζάνι νερό.
Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Σιγοβράστε μέχρι το μείγμα να πήξει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για περίπου 40 λεπτά. Αφήστε την να κρυώσει πριν το σερβίρισμα.