Υλικά:
30 γραμμάρια Tamarindus indica ή ταμαρίν (ινδικό φρούτο)
1 κρεμμυδι
1 ματσάκι μέντα
1 ματσάκι κολίανδρο
1 πιπεριά τσίλι
νερό
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
Εκτέλεση:
Αρχικά πλένουμε το ταμαρίν και το βάζουμε μέσα σε νερό να μουσκέψει για 30 λεπτά.
Αρχικά πλένουμε το ταμαρίν και το βάζουμε μέσα σε νερό να μουσκέψει για 30 λεπτά.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τον κολίανδρο και τη μέντα και τα σκουπίζουμε καλά ώστε να φύγουν τα νερά.
Βγάζουμε την πούλπα από τα ταμαρίν που έχουν μουσκέψει.
Βάζουμε στο μίξερ το ταμαρίν, το τσίλι, το κρεμμύδι, τη μέντα, τον κολίανδρο και 1 κουταλιά αλάτι και τα χτυπάμε ώστε να δημιουργηθεί ένας πολτός.
Η σάλτσα μας είναι έτοιμη.
Σημείωση:Το ταμαρίν θα το βρείτε σε ειδικά καταστήματα που έχουν έθνικ προïόντα.