Υλικά:
Για 2-4 άτομα
2 κύπελλα κέλυφος αγγλικά μπιζέλια
αλάτι
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
1 σούπας φρέσκο τριμμένο τζίντζερ
4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 πρέζα πιπέρι καγιέν προαιρετικά
16 μεγάλα χτένια
500 γραμμάρια κόλιανδρο
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και εύκολο πιάτο με χτένια και πουρέ από λαχανικά για το μεσημεριανό σας
Ρίχνετε 4 φλιτζάνια νερό και βράζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι και αρακά. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς. Αφαιρέστε από την εστία και στραγγίξτε τα. Στο μούλτι ρίχνετε τον αρακά, 1/4 φλιτζανιού νερό, το σκόρδο, το τζίντζερ, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, 1 κουταλάκι αλάτι, 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν και χτυπάτε μέχρι να γίνει ένας απαλό πουρές.
Μεταφορά σε ένα μπολ και να κρατήστε το ζεστό.
Σκουπίζετε τα χτένια με χαρτί κουζίνας, πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι. Ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε τα μισά από τα χτένια. Μαγειρεύετε, γυρίζοντας μία φορά , μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές περίπου 4 λεπτά την πλευρά. Μεταφορά στο πιάτο και να κρατήστε τα ζεστά. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα χτένια. Για το στήσιμο του πιάτου, απλώνετε τον πουρέ στο κέντρο του πιάτου και μετά βάζετε λίγα από τα χτένια πάνω από τον πουρέ. Κορυφή με χτένια . Περιχύνετε ελαφρά με ελαιόλαδο και σερβίρετε αμέσως.