Χταποδοσαλάτα με βινεγκρέτ και ελαιόλαδο

by sidagi.gr
1,7K προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

Για τη σαλάτα
1 πιπεριά κέρατο πράσινη κομμένη σε λεπτές φέτες
8 πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένοΧταποδοσαλάτα με βινεγκρέτ και ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
1 φύλο δάφνης
λίγους κόκκους μαύρο πιπέρι
20 πατάτες μικρές baby
1 κιλό χταπόδι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

Για τη βινεγκρέτ με ελαιόλαδο
6 κουταλιές της σούπας Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
1 κουταλιά της σούπας κάππαρη ξαρμυρισμένη

Εκτέλεση:

Μεσογειακή σαλάτα με θαλασσινά για το μεσημεριανό σας

Για τη σαλάτα
Πλένετε τις πατάτες και τις κόβετε στη μέση. Τις βράζετε σε αλατισμένο νερό για 30 λεπτά. Τις σουρώνετε και τις αφήνετε να κρυώσουν.
Βράζετε το χταπόδι με ένα φλιτζάνι νερό, τη δάφνη και τους κόκκους του πιπεριού 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Χτυπάτε σε ένα μπολ με σύρμα τα υλικά για τη βινεγκρέτ.

Βάζετε τις πατάτες σε μια σαλατιέρα και προσθέτετε το χταπόδι κομμένο σε φέτες.
Ρίχνετε τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά, τις ελιές, τον μαϊντανό και τον άνηθο και περιχύνετε με τη βινεγκρέτ. Από πάνω τρίβετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Για τη βινεγκρέτ με ελαιόλαδο
Σε ένα μπολ ρίχνετε το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό μαζί με το πιπέρι, μηλόξυδο, κάππαρη και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα. Αφήνετε 10 λεπτά στο ψυγείο και έπειτα είναι έτοιμη για χρήση.

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό

Ένα μπουκάλι Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό περιέχει όλη τη μοναδικότητα και τη ξεχωριστή γεύση του ελληνικού ελαιολάδου. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο από επιλεγμένους ελαιώνες της Πελοποννήσου. Το ιδιαίτερο άρωμα φρεσκοκομμένης ελιάς και η μεστή, φρουτώδης γεύση του μετατρέπουν ακόμα και τις πιο απλές συνταγές σε γευστικές εμπειρίες. Δένει υπέροχα με την παραδοσιακή χωριάτικη σαλάτα, ο πλούτος των αρωμάτων του αναδεικνύει τις συνταγές με κυνήγι ενώ η πικάντικη γεύση φρεσκοτριμμένου πιπεριού και φύλλων ελιάς «στολίζουν» τα παραδοσιακά ψητά φούρνου και τα μαγειρευτά λαχανικά.

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα