Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Για την σαλάτα
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα ή 1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
½ φλιτζάνι σπόρους ροδιού (προαιρετικά)
12 φύλλα φρέσκου δυόσμου ή 1/4 φλιτζάνι κόλιαντρο
1/2 κονσέρβα ρεβίθια μαγειρεμένα
Για τη βινεγκρέτ
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
1 κουταλιά της σούπας κάππαρη ξαρμυρισμένη
Εκτέλεση:
Λαχταριστή και εύκολη σαλάτα για όλες τις ώρες
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε το χταπόδι σε λίγο νερό με το ξίδι και το φύλλο δάφνης μέχρι να μαλακώσει για 30 λεπτά.
Στη συνέχεια το σουρώνετε και το κόβετε σε μικρά κομμάτια.
Χτυπάτε σε ένα μπολ με σύρμα τα υλικά για τη βινεγκρέτ.
Βάζετε το χταπόδι κομμένο σε μπουκιές σε μια σαλατιέρα και προσθέτετε τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες, κρεμμυδάκια, ρεβίθια, σπόρους ροδιού, δυόσμο ψιλοκομμένο. Ανακατεύετε καλά. Ραντίστε με τη βινενγκρέτ και σερβίρετε.