Υλικά:
Για 2-4 άτομα
5 κολοκυθάκια όχι πολύ μεγάλα
2-3 κρεμμύδια ξερά μέτρια
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
4 πατάτες μεσαίου μεγέθους
4-5 καρότα
1 ματσάκι σέλινο
Εκτέλεση:
Για τις κρύες μέρες του χειμώνα…
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα βράζουμε με άφθονο νερό και λίγο λάδι περίπου μία κουταλιά της σούπας για 20 λεπτά.
Αφού βράσουν, τα σουρώνουμε κρατώντας το ζωμό τους.
Λιώνουμε τα λαχανικά σε μπλέντερ ή σε μούλτι.
Κάθε φορά που βάζουμε λαχανικά στο μπλέντερ προσθέτουμε λίγο από το ζωμό τους για να λιώσουν πιο εύκολα. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ένας πηχτός χυλός.
Εάν προτιμάτε τη σούπα πιο αραιή, προσθέτετε λίγο ακόμα από τον ζωμό.
Μην δοκιμάσετε ακόμα, ο χυλός έχει μια ξεπλυμένη γεύση μέχρι να αλατιστεί, θα απογοητευθείτε.
Βάζουμε το μείγμα να πάρει μια βράση και αλατοπιπερώνουμε για να δώσουμε γεύση θέλει αρκετό αλάτι.