Χωριάτική σαλάτα με κινόα

by sidagi.gr
517 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

Για τη σαλάτα
φύλλα κάππαρης και μουστάρδας
1/2 κρεμμύδι κομμένος σε λεπτές ροδέλες
2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
2 φέτες κομμένες σε κύβους τυρί φέτα
1 κούπα κινόα βρασμένη
2 κουταλιές της σούπας ελιές
αλάτι και πιπέρι
χυμό λεμόνι
ελαιόλαδο

Για το βράσιμο της κινόα
1 φλιτζάνι Κινόα
Ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
2 φλυτζάνια νερό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εργαλεία
Σουρωτήρι
Ξύλινη κουτάλα
Κατσαρόλα με καπάκι

 

Εκτέλεση:

Χορταστική και θρεπτική σαλάτα για το μεσημεριανό σας με κινόα

Για τη σαλάτα
Σε ξύλο κοπής κόβουμε την κάπαρη και την ντομάτα, την φέτα, το κρεμμύδι  σε ροδέλες.
Έπειτα τα βάζετε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνετε την βρασμένη κινόα, το αλάτι μαζί με τη ρίγανη και το λάδι, το λεμόνι και τις ελιές.

Κατόπιν τα ανακατεύετε όλα μαζί και σερβίρετε.

Για το βράσιμο της κινόα
Στο νεροχύτη βάζετε τη κινόα σε μεγάλο μπολ και την ξεπλένετε πολύ καλά πριν τη μαγειρέψετε για να αφαιρεθεί η πικράδα της.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και σε χαμηλή εστία τσιγαρίζετε το κονόα για 4 λεπτά ανακατεύοντας το τακτικά.

Στη συνέχεια ρίχνετε το νερό, κλείνετε το καπάκι και βράζετε σε χαμηλή εστία για 15 λεπτά
Μετά από 15 λεπτά σβήσε τη φωτιά, αφαίρεσε την κατσαρόλα από το μάτι της εστίας και άφησε την με το καπάκι κλειστό για περίπου 5 λεπτά.
Μετά από 5 λεπτά αφαίρεσε το καπάκι, σουρώνετε πολύ καλά τη μαγειρεμένη κινόα και είναι έτοιμη για χρήση.

Πώς μπορείς να ενισχύσεις τη γεύση της;
Η κινόα γίνεται εξαιρετική όταν μαγειρευτεί σε ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου. Επίσης, δοκίμασε να προσθέσεις λίγο αλάτι – στη μύτη του κουταλιού.
 

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα